Капуста
- administrator
- Адміністратор сайту
Капуста
Капуста білоголова — холодостійка, світлолюбива рослина. Спеку переносить погано. Оптимальна температура для її росту і розвитку 15 — 20 °C. При температурі 25 °C качани можуть розтріскатись, а вище 30 °C помітно пригнічується ріст та розвиток рослини. Надто низька температура повітря та ґрунту також погано впливає на розвиток капусти. Вже при 15 °C рослина може зацвісти в перший рік життя. Спосіб посадки капуста має два види — розсадний та насінням. Ґрунт повинен мати нейтральну реакцію 6,5 — 7,5 pH. Вибаглива до вологості ґрунту та повітря. Не переносить перезволоження. Добре росте капуста після багаторічних трав, огірків, картоплі, бобових. За сезон потрібно провести дві — три підкормки сумішшю мінеральних та органічних добрив:
- administrator
- Адміністратор сайту
Re: Капуста
Брошурка по вирощуванню капусти тут.
- administrator
- Адміністратор сайту
Капуста білокочанна, краснокочанна, савойська, брусельська, кольрабі тут.
-
Чим можна знищити слизнів на капусті а то сидять в кочанах.
Перечистити і заквасити тут вам ніяка хімія недопоможе слизі під листтям а кочан вже виріс і придатний до споживання його ніяким інсектицидом обробляти неможна.
- administrator
- Адміністратор сайту
Від слизнів на суниці колись пробував увечері розспилення апна пушонки у два прийоми з інтервалом здається 20 хвилин, результат був непоганий але то суниця там слизню нікуди сховатися а тут з кочана його нічим невиженеш.
Іще хочу сказати про один спосіб збереження капусти для дачників який я використовую у сухому приміщенні кочани розскладають в один слой наприклад на стелажі кочерижкою догори тоді кочерига і основа буде листків суха а пошкодяться два три верхніх листки на верхівці кочана тобто в місці дотику його до основи на якій він лежить.
Іще хочу сказати про один спосіб збереження капусти для дачників який я використовую у сухому приміщенні кочани розскладають в один слой наприклад на стелажі кочерижкою догори тоді кочерига і основа буде листків суха а пошкодяться два три верхніх листки на верхівці кочана тобто в місці дотику його до основи на якій він лежить.
- Mininoytil
- Mininoytil
- Mininoytil
Особенности технологии выращивания белокочанной капусты стаття журналу Вестник овощевода ● 2 / 2010 тут
- Mininoytil
Пекінська капуста стаття журналу плантатор тут.