Особливості зберігання олійних культур

Відповісти
Mininoytil
Повідомлень: 392
З нами з: 26 червня 2018, 13:28

Особливості зберігання олійних культур

Повідомлення Mininoytil » 24 жовтня 2018, 08:43

Соняшник влага 15,9 гріється частково висушив в мінісушілці частково на повітрі, той що наповітрі з влагою десь 15 зсипав в залізну ємність обємом десь 2т. зараз починає підвищуватись температура що можна зробити для її зниження пересушити зможу десь через тиждень. :?: :?: :?:

administrator
Адміністратор сайту
Повідомлень: 418
З нами з: 19 червня 2018, 14:23

Re: Особливості зберігання олійних культур

Повідомлення administrator » 24 жовтня 2018, 08:57

Охолодити впринципі можна безпосередньо в сховищі ось такою штуковиною під назвою агрофен тільки купувати його на 2т недоцільно.
ventilyator-zerna-5024487_big.jpg
ventilyator-zerna-5024487_big.jpg (27.37 Кіб) Переглянуто 223 разів
ventilyator-zerna-5024488_big.jpg
ventilyator-zerna-5024488_big.jpg (57.49 Кіб) Переглянуто 223 разів
Screenshot_7.jpg
Screenshot_7.jpg (56.75 Кіб) Переглянуто 223 разів

administrator
Адміністратор сайту
Повідомлень: 418
З нами з: 19 червня 2018, 14:23

Re: Особливості зберігання олійних культур

Повідомлення administrator » 24 жовтня 2018, 08:59

Ось іще.
Зерновой аэратор (Агрофен) применяется для местной вентиляции зерновых культур таких как пшеница, ячмень, рис, кукуруза, рожь, овес, просо, рапс а также масляничных культур в основном это семена подсолнечника.

Сфера применения зернового аэратора-это зернохранилища, склады без элеваторов, пакгаузы, закрома, лари, асфальтированные площадки, навесы, бункеры и емкости не оборудованные вентиляционными установками.

Зерновой аэратор (Агрофен) - это очень простой, недорогой, но очень эффективный способ спасти собранный урожай и сохранить тысячи тонн зерновых от возгорания, гнили, плесени и пересыхания.
Максимальная глубина ввода трубы в зерновую массу мм 2000

Диаметр вентилируемого слоя зерна м до 5

Диаметр аэрационной трубы мм 160

Производительность вентилятора в рабочей зоне куб. м/ч 2650

Полное давление в рабочей зоне Па 1700

Мощность двигателя кВт 2,2

Габаритная длина с вентилятором мм 3000

Масса с вентилятором кг 36
Screenshot_3.jpg
Screenshot_3.jpg (159.52 Кіб) Переглянуто 223 разів
Screenshot_4.jpg
Screenshot_4.jpg (164.38 Кіб) Переглянуто 223 разів
Screenshot_9.jpg
Screenshot_9.jpg (129.77 Кіб) Переглянуто 223 разів

Mininoytil
Повідомлень: 392
З нами з: 26 червня 2018, 13:28

Re: Особливості зберігання олійних культур

Повідомлення Mininoytil » 24 жовтня 2018, 09:11

Купувати точно небуду а зробити щось із старого совдеповського пилесоса можна дякую за підказку. Бачу на одних фото агрофен працює в режимі всасування на інших в режимі нагнітання.

administrator
Адміністратор сайту
Повідомлень: 418
З нами з: 19 червня 2018, 14:23

Re: Особливості зберігання олійних культур

Повідомлення administrator » 24 жовтня 2018, 09:20

Вони як я зрозумів переставляються на той режим який потрібно, з пилесосом то тільки всасування бо двигун охолоджується цимже повітрям тому продувка нагнітанням неохолодить зерно.

administrator
Адміністратор сайту
Повідомлень: 418
З нами з: 19 червня 2018, 14:23

Re: Особливості зберігання олійних культур

Повідомлення administrator » 24 жовтня 2018, 09:31

маса, яка надходить від комбайнів, унаслідок високої інтенсивності дихання насіння швидко зігрівається. На відміну від зернових, у самозігріванні соняшнику розрізняють 4 стадії: температура насіння підвищується від 15 до 25°С - колір, запах та сипкість насіння не змінюються;
температура підвищується до 40°С у результаті дихання насіння та бурхливого розвитку мікрофлори - насіння стає дефектним, покривається пліснявою, має затхлий запах, гіркий смак, втрачає блиск, зростає його кислотність, знижується схожість, втрачається сипкість, і насип ущільнюється;
температура підвищується від 40 до 55°С - розвиваються термофільні бактерії, посилюються гіркий смак та затхлий запах, оболонки темніють, ядро жовтіє, схожість досить низька, кислотність зростає до 15-16 мг КОН на 1 г жиру;
температура підвищується до 55°С і більше внаслідок активної діяльності термофільних бактерій та внаслідок процесів, що розвиваються, кислотність зростає до 30-35 мг КОН на 1 г жиру, дефектність насіння становить 100 відсотків.
Насіння соняшнику надійно зберігається лише за вологості менше 7% і температури не вище 10°С. За вологості 8% і температури 20°С воно може зберігатися 1,5 міс., за 10°С - 4,5 міс., за 1°С - понад 6 місяців.

©Пропозиція - Головний журнал з питань агробізнесу
https://propozitsiya.com/ua/shcho-slid- ... oliyu-mati

administrator
Адміністратор сайту
Повідомлень: 418
З нами з: 19 червня 2018, 14:23

Re: Особливості зберігання олійних культур

Повідомлення administrator » 24 жовтня 2018, 09:33

Особливо швидко псується травмоване насіння соняшнику (найбільше - високоолійних сортів). Під час збирання вологість смітної домішки вдвічі більша за вологість основної маси, на ній багато мікрофлори, тому навіть на короткочасне зберігання насіння можна закладати тільки за режиму охолодження, причому ефективним є лише охолодження за допомогою холодильних машин ХМВ-1-30, Г 100 (Німеччина).
Добре зберігається насіння соняшнику в регульованому газовому середовищі, %: кисню - 1, вуглекислого газу - 1,5-2, решта - азот. Гідролітичні процеси при цьому не припиняються, але інтенсивність їхня нижча, і насіння вологістю 8% та з дещо підвищеним кислотним числом (1,3 мг КОН) і температурою 5...10°С може без псування зберігатися протягом 4 міс., а за вологості 10% - лише 50-60 діб.

©Пропозиція - Головний журнал з питань агробізнесу
https://propozitsiya.com/ua/shcho-slid- ... oliyu-mati
На тривале зберігання закладають соняшник з вологістю не більше 7% і смітною домішкою не більше 2%. За умов постійного вентилювання тимчасово (до 1 місяця) можна зберігати соняшник з вологістю до 9%, засміченістю до 3 відсотків.

©Пропозиція - Головний журнал з питань агробізнесу
https://propozitsiya.com/ua/shcho-slid- ... oliyu-mati

Mininoytil
Повідомлень: 392
З нами з: 26 червня 2018, 13:28

Re: Особливості зберігання олійних культур

Повідомлення Mininoytil » 24 жовтня 2018, 09:54

Спасибі будем пробувати.

Відповісти

Повернутись до “Зберігання та переробка”