Соняшник

Аватар користувача
Mininoytil
Повідомлень: 546
З нами з: 26 червня 2018, 13:28

Re: Соняшник

Повідомлення Mininoytil » 27 грудня 2018, 13:05

Компания Nuseed выводит на украинский рынок гибридные семена подсолнечника черного цвета ТМ Onyx
Screenshot_38.png
Screenshot_38.png (314.44 Кіб) Переглянуто 97 разів
Кондитерский подсолнечник - это продукт для конечного потребителя, поэтому он должен быть хорошо очищенным, иметь привлекательный вид. Это накладывает дополнительные обязанности на производителя, который должен иметь хорошую технику и следить за технологией. «Это продукт не на 10 га, на такой площади его точно не стоит производить. Это товар для среднего размера производителя. Квалифицированный и не простой в производстве товар».
Эксперт предполагает дефицит кондитерского подсолнечника в этом году. «Урожайность драматически уменьшилось. Сорта дают лишь 50% деловых семян. 1-1,5 т - это сегодняшняя урожайность. К нам обращаются с запросами на сырье», - прокомментировал М. Шепеля
©Пропозиція - Главный журнал по вопросам агробизнеса
https://propozitsiya.com/v-ukrayini-zya ... onyashnyka

Аватар користувача
Mininoytil
Повідомлень: 546
З нами з: 26 червня 2018, 13:28

Re: Соняшник

Повідомлення Mininoytil » 27 грудня 2018, 13:12

Світові уподобання ось така кондитерка.
Screenshot_40.png
Screenshot_40.png (393.87 Кіб) Переглянуто 96 разів

Аватар користувача
Mininoytil
Повідомлень: 546
З нами з: 26 червня 2018, 13:28

Re: Соняшник

Повідомлення Mininoytil » 27 грудня 2018, 13:18

З сайту http://agroportal.ua
Вартість цієї культури за останні роки варіювала у межах $500-1200 за т. Її ринок порівняно невеликий, тому поява кожного великого гравця позначається на цінах. Дуже впливає загальнополітична ситуація, наприклад, революція в Єгипті та сирійська криза. В Україні конкурентів фактично немає. На зовнішньому ринку одним з найбільших постачальників кондитерського соняшнику є Китай, а у Європі — Болгарія.
Його склад відрізняється від стандартного балансом олії та білка. Якщо в олійному олії 38-45%, то в кондитерському — менш ніж 30%. Відповідно, готова продукція не гіркне, довше зберігається, приміром, на полицях магазинів. Це новий важливий продукт для здорового харчування, дуже чутливий до зворотного зв’язку із споживачем.
Ця культура не потребує жодних особливих агротехнічних прийомів, крім хіба що трохи меншої щільності висіву і підвищеної уваги до термінів збирання. Ми також проводимо обов’язкову десикацію. Але кондитерський соняшник вимагає великої уваги і спеціалізованого обладнання на етапі доробки — сушки, очищення, калібрування.
Мова не стільки про урожайність, скільки про вихід каліброваного насіння. Якщо з сортів можливо фактично отримати 40% потрібного ділового соняшнику, то з гібридів — 90 чи навіть 96%. Гібриди відрізняються більш синхронними фазами вегетації — усі рослини одночасно сходять, зацвітають, підходять до зручнішого збирання. У такій технологічності легкість для виробника, стабільність показників для переробника, прогнозований улюблений смак для споживача. Цікавим нововведенням щодо кондитерського соняшнику стало застосування Клеарфілд-технології, завдяки якій за один прохід вдавалося позбуватися у тому числі проблемних бур’янів. Ми сповідуємо виключно ґрунтозахисні технології, тому нам важливо контролювати різні форми бур’янів по вегетації. Гібриди дозволяють з року в рік мати передбачуваний результат.
Це більше, ніж нішовий продукт. Він потребує кваліфікації і об’єму. Вирощена на 10 га партія нікого не зацікавить. Водночас ця культура і не для холдингів, бо вони орієнтовані на більш оптові товари і партії.

Аватар користувача
Mininoytil
Повідомлень: 546
З нами з: 26 червня 2018, 13:28

Re: Соняшник

Повідомлення Mininoytil » 27 грудня 2018, 13:38

З сайту https://elitaagro.com
Поживні властивості ядер кондитерського соняшнику дозволяють віднести до продуктів оздоровлюючого типу. Кондитерський соняшник має головну властивість - високий вміст заліза, в 2,5 разу більше, ніж, в родзинках. Також в ядрах таких сортів культури містяться: тіамін, калій, вітаміни групи " Е", цинк, а також дієтична клітковина.

При цьому насіння кондитерського соняшнику насичені меншою кількістю жирних кислот, що призводить до зниження холестерину в крові. Завдяки цим властивостям ядерця кондитерського типу соняшнику, їх можна віднести до продуктів для здорового способу життя, «товари для спортсменів» і т.д.
Український ринок в основному споживає кондитерський соняшник, в якості основного матеріалу для заводів, фабрик і компаній, що займаються виробництвом халви та інших кондитерських виробів.
Саме з кондитерської насіння, халва має високі смакові характеристиками, а також має збалансований вміст білка, масла і карамеліевого інгредієнта.
На сьогоднішній день культивування кондитерського соняшнику становить великий потенціал, це обумовлено закупівельною вартістю, в порівнянні з класичними сортами (приблизно в 1,5-2 рази).
Сьогодні вітчизняні фахівці працюють над тим, щоб в перспективі замінити горіхову сировину. Така технологія вже набула поширення в країнах Західної Європи.

Аватар користувача
Mininoytil
Повідомлень: 546
З нами з: 26 червня 2018, 13:28

Re: Соняшник

Повідомлення Mininoytil » 29 січня 2019, 15:33

Журнал агроном стаття СЕМЕНА ПОДСОЛНЕЧНИКА РЕАЛЬНЫЙ ИСТОЧНИК РАСПРОСТРАНЕНИЯ ФОМОПСИСА тут
МЕТОДЫ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ УДОБРЕНИЙ ПРИ ВЫРАЩИВАНИИ ПОДСОЛНЕЧНИКА тут
Screenshot_31.png
Screenshot_31.png (376.96 Кіб) Переглянуто 24 разів
СПОСОБИ СІВБИ ТА ГУСТОТА СТОЯННЯ РОСЛИН СОНЯШНИКУ тут
Screenshot_30.png
Screenshot_30.png (90.08 Кіб) Переглянуто 24 разів
Як видно з таблиці при звуженному міжрядді соняшник можна трохи загустити на широкому оптимальна густота 50 тисяч хоча і при 30 тисячах урожайність суттево непадає.
Таким чином, найвищу врожайність насіння формують посіви, структура яких забезпечує максимальне використання факторів навколишнього середовища. Цього можна досягти шляхом вирощування соняшнику зі звуженими до 30 см міжряддями і деякого загущення посівів, коли форма площі живлення наближається до багатокутника або кола.

Відповісти

Повернутись до “Технічні культури”