Переробка та зберігання мяса та риби

Nikolai
Повідомлень: 136
З нами з: 22 червня 2020, 12:33

Re: Переробка та зберігання мяса та риби

Повідомлення Nikolai » 04 серпня 2020, 15:06

Кстаті цікаву інфу найшов Свинячі великі мозкові кістки, за п'ять годин на паровому автоклаві, при 120 градусах розварюються до стану желе.

Аватар користувача
Mininoytil
Повідомлень: 2197
З нами з: 26 червня 2018, 13:28

Re: Переробка та зберігання мяса та риби

Повідомлення Mininoytil » 04 серпня 2020, 15:30

Щодо гіркоти тобто перегріву рекомендують 120 градусів і пів години а ми нагріваємо до 120 припиняємо нагрів але 120 у верхні частині автоклава а в нижні більше і з часом градусник покаже 125 і так тримаємо не пів години а 45-60 минут. Я б рекомендував нагріти до 120 не 125 а 120 градусів виключити нагрів і коли впаде менше 115 тримати 115 і не більше можна і час. Для паштетів та риби 110 градусів.

Аватар користувача
Катруся UA
Повідомлень: 95
З нами з: 18 червня 2020, 12:27

Re: Переробка та зберігання мяса та риби

Повідомлення Катруся UA » 04 серпня 2020, 15:35

Ніхто непробував в автоклавови робити консервацію овочів помідор огірок, та фруктів грушу наприклад.

Аватар користувача
Mininoytil
Повідомлень: 2197
З нами з: 26 червня 2018, 13:28

Re: Переробка та зберігання мяса та риби

Повідомлення Mininoytil » 04 серпня 2020, 15:42

Тут питання в смислови якщо у вас малий автоклав то з ним мороки багато і банки максимум 1 л. Я знаю одного любителя самоделок він зробив автоклав з газового балона щось на 180 чи 220 л. так він катав всі види консервацій в тім числі помідори та огірочки доводив до 100 і тушив вогонь в нього автоклав на дровах. Якщо це якісь салати що мають розваритися наприклад кетчуп кабачкова ікра то 105 і потушили вогонь.

Аватар користувача
Катруся UA
Повідомлень: 95
З нами з: 18 червня 2020, 12:27

Re: Переробка та зберігання мяса та риби

Повідомлення Катруся UA » 04 серпня 2020, 15:49

В рецептах бачу бульйон чи вода додаються.

Nikolai
Повідомлень: 136
З нами з: 22 червня 2020, 12:33

Re: Переробка та зберігання мяса та риби

Повідомлення Nikolai » 04 серпня 2020, 15:54

На вкус і цвет товарища нет. Я роблю без бульйону мясо нарізанне кусочками зважую і додаю сіль 20 грам на кілограм мяса. Додаю спеції тут в кожного свій смак я даю коріандр та небагато чорного молотого перцю скільки нескажу зазвичай скільки знайду. І все складаю в банки десь 5-7 мм доверху недокладаю, і закатую. Далі в автоклав.

Аватар користувача
Катруся UA
Повідомлень: 95
З нами з: 18 червня 2020, 12:27

Re: Переробка та зберігання мяса та риби

Повідомлення Катруся UA » 04 серпня 2020, 15:56

Є рекомендація проварити і зібрати все що сплило, так тушонка краще виглядатиме.

Nikolai
Повідомлень: 136
З нами з: 22 червня 2020, 12:33

Re: Переробка та зберігання мяса та риби

Повідомлення Nikolai » 04 серпня 2020, 15:58

Це якщо з бульйоном, якщо взагалі без води то нічого варити не треба вид і так нормальний головне тут вкус.

Аватар користувача
Катруся UA
Повідомлень: 95
З нами з: 18 червня 2020, 12:27

Re: Переробка та зберігання мяса та риби

Повідомлення Катруся UA » 05 серпня 2020, 09:10

Ще одна проблема автоклава сильно вдавленні або здуті кришки хто яке давленя качає.

Аватар користувача
Mininoytil
Повідомлень: 2197
З нами з: 26 червня 2018, 13:28

Re: Переробка та зберігання мяса та риби

Повідомлення Mininoytil » 05 серпня 2020, 09:23

Давлення для малих автоклавів до 30 банок по 0,5 літра 1,2-1,5 атмосфер для великих понад 50 банок 1,8-2 атмосфер. Тут значення має ще наповненність автоклава та банок вона в % відношенні до загального обєму автоклава чи банок має бути однакова чи у банок трохи вища, наприклад повний об'єм автоклава 50л недоливаєм 2 л. тобто 4% тоді банку доверху недозаповнюєм на 20 грам 4% можна і на 15 грам. Це все робиться звичайно на око. Знаю люди катають без градусника по манометру застережу це опасно якщо пустить прокладка давлення впаде і ви його наженете підвищенням температури тоді тушонку і пес їсти не буде.

Відповісти

Повернутись до “Переробка та зберігання продукції тваринництва”