Переробка та зберігання мяса та риби

Nikolai
Повідомлень: 136
З нами з: 22 червня 2020, 12:33

Re: Переробка та зберігання мяса та риби

Повідомлення Nikolai » 05 серпня 2020, 09:46

Ось попалась рекомендація від виробника автоклавів орієнтуємось по манометру про градусник жоного слова.
Screenshot_21.png
Screenshot_21.png (320.44 Кіб) Переглянуто 42 разів
Screenshot_22.png
Screenshot_22.png (437.56 Кіб) Переглянуто 42 разів
Screenshot_23.png
Screenshot_23.png (135.3 Кіб) Переглянуто 42 разів

Аватар користувача
Mininoytil
Повідомлень: 2197
З нами з: 26 червня 2018, 13:28

Re: Переробка та зберігання мяса та риби

Повідомлення Mininoytil » 09 вересня 2020, 11:57

Книга для спеціалістів м'ясної промисловості і товароведів Качество мяса и мясопродуктов
Screenshot_33.png
Screenshot_33.png (412.8 Кіб) Переглянуто 25 разів

MelnikAnton
Повідомлень: 47
З нами з: 10 березня 2020, 10:32

Re: Переробка та зберігання мяса та риби

Повідомлення MelnikAnton » 30 вересня 2020, 13:40

Хто небудь пробував консервацію копчоностей і хто як коптить.

Аватар користувача
Mininoytil
Повідомлень: 2197
З нами з: 26 червня 2018, 13:28

Re: Переробка та зберігання мяса та риби

Повідомлення Mininoytil » 30 вересня 2020, 13:49

Консервував копчену ковбасу залиту смальцем потім в автоклав хорошо получається та й смалець їстівний. В нас практикують такий спосіб після великої гулянки коли котлети та відбивні залишаться невикористаними їх щільно складають в банки і в автоклав. Тільки я одно не розумію наповнення банки буде десь 70-80% як в автоклавові кришка в банці не вдавиться тиском воздуху.

Аватар користувача
Mininoytil
Повідомлень: 2197
З нами з: 26 червня 2018, 13:28

Re: Переробка та зберігання мяса та риби

Повідомлення Mininoytil » 30 вересня 2020, 14:02

Ще добавлю по коптілці найчастіще її роблять з бочки поганий варіант і чим менчша бочка тим гірше річ у тім що температура диму різко падає саме в бочці і на продукції конденсується волога з сажою чим менчша бочка тим більша конденсація. Кращі коптілки мурованні вони нагріваються і тримають температуру. В такі коптілці можна коптити не тільки ковбасу але і наприклад цілу курку, правда курку спочатку провартують десь хвилин 5-7 для домашньої магазинні і трох хвилин вистачить.

Аватар користувача
Катруся UA
Повідомлень: 95
З нами з: 18 червня 2020, 12:27

Re: Переробка та зберігання мяса та риби

Повідомлення Катруся UA » 30 вересня 2020, 14:04

На щот коптілки дивіться тут сторінка 149.
Screenshot_2.png
Screenshot_2.png (112.27 Кіб) Переглянуто 23 разів

Відповісти

Повернутись до “Переробка та зберігання продукції тваринництва”